09/03/2022

קנייה ומכירה של USDC מול השקל

קנייה ומכירה של USDC מול השקל

לראשונה בישראל - מסחר ב USDC

בתאריך 13/03/2022 נוסף למסחר המטבע המיוצב USDC עבור כל לקוחותינו. הפעילות במטבע כוללת  פקודות קנייה ומכירה של USDC מול השקל, וגם הפקדה ומשיכה של המטבעות אל חשבונך בביטוסי או לכתובת USDC בהתאמה.

כל מה שצריך לדעת על USDC

המטבע USDC נוצר בשיתוף פעולה בין מספר חברות אמריקאיות מובילות ומפוקחות: Circle יחד עם בורסת הקריפטו Coinbase. המטבע הושק במהלך שנת 2018, צבר פופולריות רבה וזכה לאימוץ נרחב בעולם. כיום המטבע נסחר בפלטפורמות רבות ונתמך על ידי מספר רב של ארנקים ונותני שירותים.

טכנולוגית, המטבע מבוסס על תקן ERC-20 של רשת האתריום ויש לו שני ייעודים מרכזיים:

  • לאפשר גידור ולבצע צמצום סיכונים הטמונים בתנודתיות גבוהה האופיינית למטבעות דיגיטליים כמו ביטקוין ואתריום.
  • ליצור תקן בהמרת כסף פיאט לקריפטו וליהפך (כמו למשל בהמרה של דולר מול אירו) דבר המאפשר המרה בשער נמוך.

מטבע מיוצב (Stable Coin)

מטבעות מיוצבים נועדו לשמש כגשר בין מטבעות פיאט לבין מטבעות קריפטוגרפים (שאינם מטבעות מיוצבים). ה- USDC נכלל במשפחה של מטבעות קריפטוגרפים ״מיוצבים״ שערכם מוצמד למטבע פיאט (דולר, אירו, וכו) ביחס של אחד-לאחד. USDC הוא מטבע מיוצב המגובה באופן מלא בדולר האמריקאי ומוצמד לשערו.

המטבע USDC מגובה באופן מלא (fully backed) כאשר כנגד כל טוקן של USDC שהונפק מופקד סכום של 1 דולר (פיאט) אל חשבון נאמנות/מופרד המפוקח ע"י פירמת רואי חשבון בינ"ל. בהתאם לאמור בהסכם המשתמש של Circle, טוקן מסוג USDC מקנה זכות לקבל מ- Circle דולר ארה"ב אחד (פיאט) כנגד כל 1 USDC. כל המידע המלא והמחייב בנוגע למטבע USDC נמצא באתר של Circle.

השימושים במטבע USDC

המטבע משמש אסימון (Token) לביצוע סליקה או תשלומים בין ארנקים דיגיטליים במהירות רבה, בנוסף לעמלות נמוכות יחסית. ניתן לסחור במטבע מיוצב ולהחזיק בערך הנקוב בדולר (ומגובה בדולר) בצורה דיגיטלית ומאפשר המרה כספים מהירה בחזרה אל כסף פיאט (דולרים, שקלים) - ללא צורך במעבר במערכות התשלומים המסורתיות.

היסטוריית המסחר בשנה האחרונה מצביעה מגמת עלייה בשימוש במטבע USDC. נכון לזמן כתיבת שורות אלו, USDC הוא המטבע החמישי בשווי השוק שלו, ושני רק למטבע תת'ר (USDT) בקטגוריית המטבעות המיוצבים. היקף ה USDC -בעולם הוא כ- 53 מיליארד דולר ובוצעו בו פעולות בבלוקצ'יין בסך מצטבר של כ- 1.8 טריליון דולר. חברת האשראי ויזה הודיע במרץ 2021 כי תשיק פיילוט לשימוש במטבע עבור סליקת כרטיסי האשראי שלה.

מבנה הבעלות והשליטה במטבע USDC

המטבע USDC פותח תחת התאגדות של מספר גופים פיננסיים תחת ארגון הגג The Centre Consortium המובל על ידי חברת Circle, חברה אמריקאית לשירותי תשלום. Circle פועלת ברישיון למתן שירותי תשלום ופועלת תחת החוקים הפדרליים בארה"ב. כמו כן, בעלת רישיון של BitLicense מהמחלקה לשירותים פיננסיים במדינת ניו יורק.

חברה נוספת ומרכזית בקונסורציום היא בורסת הקריפטו האמריקאית Coinbase. קויינבייס הינה בורסת הקריפטו מהוותיקות והגדולות בעולם. החברה שהונפקה לאחרונה ב Nasdaq, מפעילה פלטפורמת מסחר בנכסים קריפטוגרפים. החברה מחזיקה ברישיונות מתאימים בארה"ב ומפוקחת על ידי הרגולטור בארה"ב.

חברת Circle ושותפותיה מגבות את ה USDC בדולרים בחשבונות העוברים בקרה. הצמדת שער המטבע לשער הדולר, מפחיתה משמעותית את התנודתיות של המטבע. הפעילות של USDC כפופה להליכי מניעת הלבנת הון ומימון טרור (AML/CFT).

USDC בחשבון המסחר שלך בביטוסי

  • יש לקחת בחשבון שמדובר במטבע קריפטוגרפי הנתון לתנודתיות ולסיכונים שונים המפורטים בתנאי השימוש שלנו ובאתר של Circle.
  • מחיר המטבע והמסחר בו הינם בהתאם לביקוש והיצע והיקף הנזילות בפלטפורמה.
  • ביטוסי אינה צד או בעלת מחויבות כלשהי בקשר עם פדיון המטבע או הגיבוי שלו מול הדולר.